Podul de peste Râul Mureş de la Ciumbrud va fi consolidat. A fost dat ordinul de începere al lucrărilor

Așa cum am promis, vom începe lucrările de execuţie pentru consolidarea podului de peste Râul Mureş, aflat pe DJ107E Aiud (DN1) – Ciumbrud – Băgău – Vama Seacă (DJ107D), între Municipiul Aiud şi localitatea componentă Ciumbrud, la km 3 + 895.

Anterior acestei etape, a fost realizat studiul de fezabilitate şi a fost derulată procedura de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor, iar zilele trecute a fost predat amplasamentul constructorului.

Investiţia, a cărei valoare totală este de 3,5 milioane lei, include lucrări la suprastructură, infrastructură şi în ceea ce priveşte racordarea şi terasamentele, dintre care cele mai importante sunt:

  • reparaţii cu betoane speciale la elementele suprastructurii (grinzi, placa între grinzi, antretoaze);
  • realizarea unei plăci de suprabetonare din beton armat;
  • realizarea trotuarelor şi montarea unor dispozitive de acoperire a rosturilor de dilataţie;
  • montarea parapeţilor metalici pietonali şi direcţionali;
  • aplicarea de protecţie anticorozivă pe toate suprafeţele expuse;
  • relocarea conductelor de utilităţi în afara zonelor circulabile (auto şi pietonale);
  • asigurarea scurgerii apelor;
  • decolmatarea şi reprofilarea albiei pe o distanţă de 30 de metri în amonte şi aval de pod şi tăierea arbuştilor şi arborilor din albia majoră a râului.

 

Marius Hațtegan - vicepreședinde CJ Alba

Marius Hațtegan – vicepreședinde CJ Alba

Durata de execuţie a lucrărilor va fi de aproximativ 12 luni, iar sursa de finanţare este bugetul propriu al Consiliului Judeţean Alba.

Citește și: Obiectivul nostru pentru mandatul 2020-2024 – toată rețeaua de drumuri aflată în administrarea CJ Alba, în lungime de 870 km, cu asfalt

Aceste lucrări sunt necesare întrucât podul are o vechime de peste 60 de ani, intervenindu-se până acum doar pentru întreţinerea curentă şi periodică.

În localitatea Ciumbrud, DJ 107 E se intersectează cu DJ 142 L, drum care va fi modernizat pe porţiunea Căpud – Zărieş – Gara Podu de Mureş (Halta Mihalţ – DN 14B), lucrările de modernizare la acest obiectiv începând tot în aceste zile. În acest sens, cele două proiecte vor crea o rută alternativă de transport pe direcţia Blaj – Aiud.

Aptitudini

Postat pe

19 martie 2021